OŚWIADCZENIE ZARZĄDU MKP ODRA CENTRUM

Oświadczenie Zarządu MKP Odra Centrum

OŚWIADCZENIE ZARZĄDU MKP ODRA CENTRUM

Z przykrością informujemy wszystkich sympatyków i kibiców wodzisławskiej piłki nożnej, że próba połączenia naszego klubu z seniorskim zespołem APN Odra Wodzisław Śląski ze względów formalnych nie została zrealizowana.

Wielomiesięczne negocjacje w środowisku wodzisławskiej piłki nożnej z udziałem Prezesów wszystkich klubów piłkarskich naszego miasta, które w obecności przedstawicieli miasta Wodzisławia Śląskiego skutkowały podpisaniem porozumienia o wzajemnej współpracy w grudniu 2013 roku wskazywało na wolę połączenia naszych Klubów i wspólne budowanie nowej jakości wodzisławskiej piłki nożnej.

Zarząd naszego Klubu spełnił wszystkie przesłanki i przygotował niezbędną dokumentację wynikające zarówno z zawartego porozumienia jak również warunków określonych w piśmie Śl.ZPN z dnia 26.05.2014 roku. O spełnienie podobnych warunków apelowaliśmy do Zarządu APN Odra Wodzisław Śląski. Niestety do dnia 30 czerwca 2014r, na który to termin zaplanowano Nadzwyczajne Walne Zebranie członków naszego Klubu związane z realizacją porozumienia i połączenia naszych klubów nie otrzymaliśmy stosownej dokumentacji ze strony APN Odra Wodzisław Śląski , w związku z tym uszanowaliśmy wolę wszystkich członków naszego klubu wyrażoną w jednogłośnym głosowaniu nad nie przyjmowaniem sekcji seniorów piłki nożnej klubu APN Odra Wodzisław Śląski.

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress